Jobbigt att komma på en rubrik.

Hejsan, då var jag här igen..
Just hemkommen från en projektarbetsredovisning, det var en pjäs som handlade om äktenskap, den var bra bra.
Fick ett kedjebrev igår, finns det något mer irriterande?
Man sitter där vid datorn.. någon skriver till en, man tänker.. "kul någon bryr sig om mig" men så står det "skicka detta till 15 personer inom 10 minuter så kommer något bra hända dig, annars kommer du ha otur i 13 år" Kanske inte riktigt exakt så, men ungefär.
Jag är en av dom som inte vill tro på dom, eller rättare sagt.. jag tror inte riktigt på dom men jag tänker "tänk om" så jag skickar detta jävla kedjebrev vidare och förstör 15 andra personers liv.
Jag börjar lära mig att skita i sånt för det stämer aldrig, ingen har ringt och sagt att dom älskar mig, inte fan har jag fått någon tjej för att jag skickat ett brev till en hel del folk.
Undrar om det finns någon institution som man kan klaga till?

//katatusch

Gamla Stan

Hej allihopa!
Nu sitter jag här nyduschad och väntar på att Anchorman ska börja, har hört att den ska vara en trevlig liten film men å andra sidan så har ju folk sagt att Pretty Woman är bra så man ska ta det med en  nypa salt.

Jag kollade lite på Grannfejden förut, mycket interessant program med Aschberg, dom ska medla fred mellan grannar som bråkar.
Ikväll handlade det om två ungdomar som blivit beskyllda för en hel del saker som dom kanske inte alls hade något att göra med. Det handlar till stor del om griniga gamla människor som sitter på sina kafferep och klagar över dagens ungdomar. Sen var dessa två gossar inte helt oskyldiga heller det säger jag inte, jag säger bara att det är sjukt att rykten kan gå så långt. En av pojkarna hade blivit misshandlad, då har det gått aningens för långt.

Jag känner att jag håller på att få skrivkramp, det är icke så bra.. jag som höll på med en så bra granskning av det gamla Sverige.
Men jag ska inte sluta än, har skrivit så korta bloggar det senaste så det är dags att börja skriva på tangentbordet.

Igår var jag och en kompis ute på krogen, inget supande det har jag inte pengar till. Träffade fler kompisar när vi väl kom dit och vi lärde känna nya kompisar så allt som allt så var kvällen rätt så lyckad.
Det var dock lite långtråkigt eftersom att det pratades mycket om metal, bilar och brudar. Brudar har jag ingenting emot men metal och bilar är inte mina största interessen även om musik är det.
Men jag har ingenting emot att lära mig lite nya saker, det är ändå det som livet handlar om. Jag tror rent faktiskt det är meningen med livet.. eller en del av den.

Ikväll såg jag också en dokumentär om google, mycket interessant, det handlade delvis om google som censurerar sökresultat. Dom gjorde en jämförelse på en sökning i kina och i usa. När man googlade Tiananmen i usa så bestod mestadels av bilderna på pansarvagnar och demonstrationer, när man googlade på samma namn i kina så kom det inte alls upp några bilder på pansarvagnar och demonstrationer.. ska vi överlåta våran yttrandefrihet till en sökmotor?

//Katatusch

förlåt

Ja, jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att ni har varit tvugna att vara utan mina dagliga tankar och funderingar.
Eller.. egentligen behöver jag inte be om ursäkt, det här är ju min blogg... mitt liv... jag skriver när jag har lust.. Sen å andra sidan så är det ingen som skrivit och frågat efter nya inlägg så jag har liksom ingen att be om ursäkt till.

Ny frisyr, nytt liv.. Så kan man tänka eftersom att ens frisyr speglar rätt så mycket hur man är.
Har tidigare haft rätt så långt hår nu är en hel del borta, det är inte kort.. däremot är det mer välfriserat och ja.. kortare.
Sitter och funderar på hur jag ska avsluta kvällen... det blir nog tv som vanligt, inget fel med det.
Man hör så mycket om att barn inte ska sitta så mycket vid tv:n för att då blir dom skadade senare i livet. Men jag skulle säga att omvärlden kan vara så mycket farligare än en serie om en liten röd traktor... meen sen å andra sidan så är det viktigt att barnen lär sig interagera med andra barn så dom inte blir tjocka finniga nördar. Inget ont om tjocka finniga nördar (själv är jag rätt så finnig och nörd.. ja.. alla är vi lite nördar) men let's face it.. det är inget stadie man strävar efter.
Desutom så är det bra för barnen att vänja sig vid den ondskefulla världen redan i ung ålder.. då blir man liksom inte så besviken när man växer upp.
Inte för att jag är besviken på världen.. jag är inte besviken på någonting just nu faktiskt, kanske det faktum att jag fortfarande är arbetslös då... men det är ju faktiskt mest mitt fel.

Jag har funderat över det här med ondskefulla genier... är det så genialiskt att spränga världen? då dör man själv och att döda sig själv är inte så genialiskt det är mer.... korkat.
Vad är det som definerar ett ondskefullt geni egentligen?
Måste man gå runt i svarta kläder och uppfinna konstiga saker eller vad handlar hela grejen om?
uscha.. nu började min hjärna knarra.. bäst att sluta...
//Katatusch

Närmare bestämt så tror jag att...

Så var ännu en helg över... inte för att det spelar så stor roll eftersom att jag är arbetslös. Då har man inte mycket tider att passa, förutom då man träffar kompisar förstås.

Jag är ganska så jättetrött just nu, har precis kommit från en middag hos några kära vänner på orust. God mat, men alldeles för tidig avfärd hemifrån 13.00 gick bussen, med tanke på att jag vanligtvis går upp vid 14.00 så kan ni ana att jag var lite väl trött.
Höll på att somna när vi senare på kvällen skulle kolla på en film.

Ni får ursäkta om denna text inte flyter på lika "väl" som den brukar, men som sagt så håller jag på att somna och skriver mest för att mina fingrar rör sig.. vilket jag vanligtvis gör också, men ikväll så är det något som är annorlund. Ja, ni har ju den fria viljan att skita i min blogg, jag kommer inte hata er för det. Men det vore förstås trevligare om ni stannade kvar och läste vad jag hade att säga. Nu har jag iofs inte så mycket att säga, men det ni läser just nu är mina exakta tankar. För jag borde ju skriva ett inlägg, men när man inte har fantasi till det.. hur gör man då?
Jo, man gör på samma sätt som jag gjorde när jag höll tal när vi hade nationella prov. Man pratar (skriver) om hur svårt det är att komma på vad man ska prata (skriva) om. Detta var väldigt lyckat eftersom att jag fick nästan mvg på det.
Eller... det där uttrycket "jag fick nästan mvg" är lite dumt och dåligt eftersom att ett vg i sig säger att man nästan fick ett mvg, såvida man inte får vg+ eller vg- men det syns aldrig på betyget. Så kort och gott, jag fick vg i svenska b.

pussar
//katatusch

Dagen idag är dagen innan imorgon och efter igår.

Så är det!

Idag har tiden mest gått åt till att göra lite reklam för min blogg på olika ställen, man vill ju ha läsare.
Jag måste säga att jag har lite idétorka idag, vet inte riktigt vad jag ska skriva kommer inte på något att direkt filosofera om. Trots att jag lyssnar på Snook - parkbänksfilosofi, kan bero på att jag inte sitter på en parkbänk. Det vore kanske en idé.. skriva bloggen på en parkbänk, problemet är dock att man måste vänta tills man kommit hem innan man kan publicera och då är det möjligt att man hinner ångra det man skrivit och det vore ju synd. Eller ja, kanske inte direkt synd.. men då måste man ju skriva en ny blogg och det är ju få som orkar det.

Sitter hemma på en fredag, inte helt ovanligt.. inte för att jag är en sådan som aldrig går ut absolut itne, mer för att jag inte har råd att dricka.
Sen måste man inte dricka för att ha kul, men det känns som att jag har lust att dricka lite när jag väl är på krogen eftersom att jag inte gör det annars, trots det faktum att jag är halvdansk... den fördomen har man stött på några gånger, att man dricker mycket för att man är dansk.

Där har vi en sak man kan skriva om, fördomar.. dom finns ju överallt och dom flesta har ingen direkt grund.. Det är bara saker man tror sig veta.
Jag hörde en som sade att fördomar är bra, för då slipper man prata med en massa folk... ja.. så kan man ju tänka men shit vad det skulle vara en tråkig värld då.
usch nä.. nu slutar jag skriva.. känner att detta blev en mindre lyckad blogg.. ingen varm känsla i magen idag inte.
Bättre lycka imorgon.
god natt.

schlet

Hej igen, för er som inte vet vad schlet betyder så kan jag meddela att det innebär att man är sliten vilket jag är idag.
Gårdagen utspelade sig som så att jag hade för lite pengar för att åka ner till göteborg och lyssna på bella boop and the robbers så jag stannade hemma. Sedan visade det sig att några av mina kompisar skulle till gg (uteställe i uddevalla) så jag tänkte att jag kunde hänga på eftersom att det är gratis inträde första halvtimmen.
Väl inne så fjäskade jag till mig lite öl och blev bjuden på lite cider, så man blev lite lullig. Resten av kvällen spenderade jag på dansgolvet, var lite risk att bli bråk när jag dansade med en tjej som en annan kille var interesserad av, men hans kompisar tog bort honom så det blev bara lite knuffar vilket jag är glad över.
Jag är ingen sån som bråkar, går oftast därifrån eller försöker avstyra det.
Anyways, efter krogen så blev det lite av en ofrivillig efterfest.. hamnade uppe i en lägenhet på något konstigt vänster och blev kvar där tills 05.00 då jag och min kompis bestämde oss för att gå hem, skulle egentligen fått skjuts men han som skulle köra låg hemma och sov och hade stängt av mobilen så det blev till att gå. Det är rätt långt kan jag meddela, tog oss ungefär en timme att komma hem och det är rätt så kallt utomhus så tidigt på morgonen. Men väl hemma så blev det till att sova direkt och sova läääänge. Vaknade 14.00, det var nice.. sen såg man sig själv i spegeln och det var inte lika nice. Skabbigt hår och alldeles för många likheter med ett lik.

Idag har jag och min kompis vandrat runt och inte gjort särskilt mycket, det är väldigt vanligt här uppe (eller här nere, beror på vart ni är) det finns inte mycket annat att göra när man är fattig och arbetslös.
Men jag har faktiskt fått ett tillfälligt jobb idag, ska filma och fota någon happening med friskis och svettis. Får lite pengar och träningskort, det är vad jag har hört hittills hon skulle prata med chefen tror jag så skulle hon veta mer säkert.
Jag borde egentligen skriva mer idag, men jag är såpass död så det här får allt räcka. kommer antagligen skriva mer imorgon då jag säkerligen har mer att skriva.
men kram på er
//Katatusch

hoppsan

Ja, meningen var ju att jag nu skulle ta min blogg på allvar och skriva varje dag. Men gårdagen utspelade sig på så sätt att jag aldrig fick tid till att skriva i min blogg så jag tänkte göra det nu när jag precis vaknat.
Jag vet att klockan är 14.30 och att de fleste redan gått upp och de flesta snart slutar skola och jobb, men jag är arbetslös så jag har inga tider att passa.

Så.. vad ska man skriva om idag då? vad har hänt i mitt liv det senaste? JO, jag har blivit hotad på bilddagboken, eller knappt ett hot.. eller.. jag vet inte riktigt vad man ska kalla det, kan ju skriva här vad som står så kan ju ni bedöma själva. "anonym: Hoppas vi ses ute nån dag... ska slå av din näsa då! en liten heads up bara" Så.. vad tycker ni, ett hot eller bara en som inte gillar min näsa?
Aja, inte första gången jag har fått ett hot. Senaste gången var då jag precis blivit ihop med min senaste flickvän, hennes ex var lite wierd om man säger så, han skrev att han skulle skada alla hon brydde sig om och så rablade han upp mitt namn och min adress. Då var jag lite sådär smått paranoid mot asiater i en vecka efteråt (inget ont om asiater, men han var asiat och eftersom det var allt jag visste om honom så...) men där hände det ingenting, och det hoppas jag att det inte gör här heller för man vill ju inte ha sin näsa avslagen direkt. Jag gillar min näsa.

Annars så ska jag ner till göteborg idag och gå på spelning. Bella boop and the robbers spelar på sticky fingers 22.00. Jäkla bra musik, ni borde komma så kan vi dansa tillsammans.
Såg dom faktiskt den 4:e också då dom spelade på bryggeriet vilket ligger väldigt nära mig så jag smet ner dit innan jag skulle upp och umgås med min syster som för tillfället var hos oss med körtelfeber.
För alla som oroar sig för mig, jag blev inte smittad vilket jag är väldigt tacksam för eftersom att det kan smitta via handslag.

Nu läste jag precis en sak som står här nedanför medans man skriver "Du är själv ansvarig för att innehållet i det du publicerar följer lagar och förordningar. Se användarvillkoren om du är osäker på vad som gäller" och så började jag tänka... vilka läser egentligen igenom alla varningstexter. Dom finns överallt, på dvd:er, communitys, blogg, cd-skivor, skyltar etc. Jag har faktiskt läst igenom några sådana och man blir ju bokstavligt talat skiträdd för att man ska råka bryta mot lagarna, eller som på dvd:n där står det något i stil med "ej för publika visningar" om man har kompisar hemma och ska kolla på en film.. är inte det en publik? men jag vet inte.. alla lagar har väl sina kryphål. Kolla bara på alla våldtäcktsmän, dom är levande bevis på att vi måste ändra lagarna. Varför ska en tjej som har lite kul en kväll, dricker lite öl, har på sig en kort kjol. Varför ska hon skuldbeläggas för att hon blir våldtagen? det är väldans knepigt det där. Egentligen borde det räcka med att tjejerna (eller killarna) säger att dom blivit våldtagna, det borde räcka som bevis. Men sen har vi dom där som säger att dom har blivit våldtagna bara för att få uppmärksamhet, det förstår jag mig inte heller på.. vilken trevlig uppmärksamhet menar jag.
Det var ju för ett tag sedan en dotter som anmälde sin pappa för övergrepp vilket senare visade sig vara lögn, jag tycker rejält illa om min pappa ibland, men att anmäla honom för övergrepp?! det är väl att ta det liiite väl långt.


Nä, nu ska jag sluta skriva för jag vet att det är många som aldrig orkar läsa igenom långa bloggar och jag vill ju ha så många läsare som möjligt och detta tycker jag är en lagom längd.
Så.. hejdå på er.
//katatusch

På jakt efter jobb och pengar.

Ja, den här dagen har gått til att leta jobb och sätt att tjäna pengar på.
För om man inte hittar jobb men vill flytta hemifrån... hur gör man då? råna en bank? Nä.. det är ju olagligt och desutom så är det inte säkert att banken har pengar inne nurförtiden då det mesta sköts på internet. Spela internetpoker? nae.. det är ju förstås lagligt, men då måste man ju först ha pengar som man har råd att förlora och som nybliven arbetslös student så har jag inte råd att förlora så mycket.
Så.. vad gör man? jag kollade runt lite på internet och det jag såg mest var att man kunde ha reklam på sin hemsida som företag betalar pengar för och det lät ju........bra, förutom det faktum att jag inte har någon hemsida, kan inte göra en hemsida och skulle ju iofs kunna lära mig. Ja, det är ju en tanke.... men det tar tid och pengabehovet är stort.
Så jag skickade in tre jobbansökningar där jag fjäskade om hur duktig jag var, smörade på som fasen så det hoppas jag nu på att jag får.

Det andra jag är på jakt efter är en lägenhet, för jag orkar inte bo hemma längre, men för att flytta hemifrån så måste jag ha en fast inkomst och det får jag ju genom jobb så tillbaka till första delen i texten.
Men jag är inte den som är den, så jag kollade läget på lägenheter för att vara väl förberedd. Jag kan hälsa er som inte bor i uddevalla att om lägenheten ligger mer än 3 kilometer från centrum så är den inget att ha. För efter en krogrunda på t ex en onsdag så orkar man inte gå mer än 3 kilometer, därför är det bäst att ha en lägenhet som ligger i centrum eller väldigt nära centrum. Då ska vi då kolla på priserna, 3800 får en 1:a på 33kvm på kungsgatan (uddevallas ströget.. typ) det är ju rätt billigt om man jämför med sthlm. Men ja.. jag har då inte råd.

Jag känner att jag klagar rätt så mycket, en sån bloggare vill jag inte bli... men eftersom att det inte är så många som läser än så är det väl rätt lugnt. När vi börjar komma upp i fler än 1 per dag så kan jag börja bli lite gladare och mer positiv.

kärlek
//Katatusch

Nystart

Hejsan allesammans!
Detta är en nystart pga att jag såg en artikel om att tjäna pengar på sin blogg, som den arbetslöse student jag är så tänkte jag att det lät som en bra idé.

Eftersom att min gamla blogg var lite oseriös och rent ut sagt enformig så bestämde jag mig för att starta en ny, därav namnet "nystart".

Jag gissar på att de flesta som läser detta inte har någon aning om vilken min gamla blogg är så tänker jag.... nä, jag tänker inte alls avslöja vilken det är, det skulle ta bort lite av begreppet "nystart" och det vill vi ju inte.

Det namnet är även ett passande namn i mitt liv i övrigt eftersom att jag är på jakt efter jobb, slutat skolan och är på god väg att flytta hemifrån, trots mina  ringa 18 år så känner jag mig lite trött på det livet jag lever nu och istället för som så många andra gör (skära sig, deppa ner sig, ta lite konstiga droger) så bestämde jag mig för att ta tag i mitt liv. För det finns ju egentligen bara en som har ansvar för att det liv man lever... och det är ju en själv. Det går inte att skylla sin tråkiga vardag, sitt deppiga humör, sina misslyckanden på andra. Visst andra kan ha del i det, men det är ändå dina dagliga val som gör att ditt liv ser ut som det gör.
Nu kan jag låta lite väl mycket som en psykolog kanske.. jag vet inte, men det kan ha att göra med att jag läser en bok om vanliga tankemisstag man gör. Den är väldigt lärorik, jag håller inte med om alla saker dom säger, t ex att man ska sätta logiskt tänkande framför känslor och att man borde undvika misstag. Jag tror att man behöver göra misstag, man behöver tänka med hjärtat framför hjärnan. Tänk om man inte gjorde det.. då är vi inte långt från den robotvärld man ser så ofta på tv.

Jag hoppas att detta har varit en trevlig läsning för er och att ni nu berättar för era vänner om katatusch.blogg.se så jag kan tjäna lite pengar till att finasiera mitt fritidsliv med.
Nu får ni inte tro att jag gör detta enbart för att tjäna pengar, jag gör det också för att det är bra träning... nu när man varit borta från skolan ett tag så kan man behöva träna sig lite på meningsbyggnad och dylikt.
Desutom så får jag en glad varm känsla i magen när jag lyckats få ihop en text som jag är nöjd med.

För er som undrar vad "katatusch" betyder så kan jag berätta för er att jag inte har en aning, det var ett namn som jag kom på när jag skulle designa en telefon i skolan och ja.. det bara kom.
Om det är någon som vet om det betyder något speciellt så får ni gärna kommentera, för det skulle ju vara olyckligt om det betydde något obscent eller något som gör att jag får den religiösa världen efter mig.

SÅ nu ska jag gå och äta, man blir hungrig av sånt här.
kram på er alla och hoppas ni får något riktigt gott att äta.
//hjälte utan prickar

RSS 2.0