Fyra unga åtalade för mordförsök

GAH! man blir lätt irriterad på sin omvärld när man läser sånt här, WTF?!
Varför ser man våld som en perfekt utväg till allt?
- du kollade på min flickvän... du ska ha spö!!
- du snackade skit om min mamma.... du ska ha spö!!
- du har fula kläder... du ska ha spö!!
osv osv

VAD I HELVETE?

Vad hände med att bara prata, svära åt varandra, lyssna, kramas?
Vid dom tillfällen jag har hamnat i slagsmål så har jag aldrig slagit någon, jag försöker prata istället.. om någon kallar mig "bögjävel" varför inte bara le och gå därifrån?
Det har funkat för mig iaf.

aja, orkar inte skriva mer, ha det bra-

//katatusch

old friends

Skrivkramp...... orkar inte skriva så mycket idag.

Egentligen vill jag bara hylla facebook, en bra sida där man kan träffa på folk från förr.
Senast idag var det en kille som jag gick i mellanstadiet med som lade till mig, askul.. tidigare så är det folk från förskolan, lågstadet, mellanstadiet, högstadiet, gymnasiet.. ja alla skolstadier som lagt till mig ^^ Förutom högskola då förstås, men det har jag ju inte gått än.

NU har jag ont i min hand.. imorn blir det konsert på klub kontiki i göteborg med Bella boop and the robbers.. gratis.. 20.00.. be there ffs! :D

//katatusch

Sömnlösa funderingar

Listan med folk online på msn blir mindre och mindre, alla ligger i sina sängar och sover gott, själv är jag uppe... varför det egentligen? jag har varit jättetrött sedan jag vaknat, men det är något med att gå och lägga sig som jag inte riktigt gillar. Tänk allt man skulle kunna uppleva om man inte sov.
Själva sömnen har jag inget emot, det är härligt att drömma.. fly från verkligheten ett tag... göra vad man vill..
Jag undrar om jag hade lagt mig tidigare om jag inte haft en dator, det är ju en tanke.. men jag tror faktiskt att jag fortfarande hade suttit uppe och tänkt.

På danska heter det A och B människa, jag är en B människa, jag föredrar att vara uppe... den friheten man känner är så härlig.. jag går ut med min hund runt 02-03-04 och hela staden är tom, det är bara jag, hunden och några tända fönster som tillsammans säger att världen aldrig sover.
Det är det jag gillar med vintern, det är mörkt så länge.. på sommaren så är det bara mörkt några timmar, men dom timmarna är å andra sidan väldigt mysiga, alla dofter och daggen som finns på gräset. Under vintern så får man nöja sig med frosten vilket inte är helt fel det heller.

Jag gillar också mörkret för det är kravlöst.. på dagen är det telefoner som ringer, sms som plingar in och msn fönster som öppnas. Men när det är så sent som det är nu så är det ingen som vill något av en, inga planer, inga krav och inga besvikelser. Natten blir vad man gör den till.
Jag får också mycket mer inspiration på natten, vågar mer uttrycka vad jag känner.. har också lättare för att bli ledsen... lättare att bli glad..
80% av min musik har jag skrivit efter mörkrets "inbrott" det är lättare tycker jag, när det är sol ute så.. jag vet inte, det är inte samma stämmning.. inte samma känsla.

Sen har jag också lagt märke till att min musiksmak ändras på kvällen, eller kanske inte ändras, men det är mest akustiskt, ballader och melankoliskt. Det är soft, även om jag just nu har svårt att relatera till kärlekslåtar så väcker dom en känsla hos mig.. en.. ja melankolisk känsla. Även om den gör mig gråtfärdig så är den ändå skön. Det är skönt att känna sig ledsen ibland.

Tidigare idag så hjälpte jag en kompis med kärleksproblem. Hon är en av mina bästa vänner, finns få som jag bryr mig om så mycket som jag bryr mig om henne. Hon kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Jag vill att hon ska vara lycklig, när hon inte är det så blir jag också ledsen.. men jag gör allt jag kan för att hjälpa henne.. jag hoppas att hon vet det <3

Nu sattes "regina spektor - samson" på, tänker lite på mitt ex när jag hör den.. fast mest på bella faktiskt, för det var hon som påminnde mig om den. Riktigt härlig låt. Finns även en bra cover som matthew luce sadoval (tror det stavas så) har gjort. Jättefin låt, om ni inte har hört den så ladda hem den/köp den/ youtuba den.. få helt enkelt tag på den.

Nu blev det här lite långt och rätt så uppdelat, men ni måste ju inte läsa allt =)
kram på er, nu ska även jag gå och lägga mig..
//Katatusch

Strömstad

Idag blev jag väckt 13.15 av en makrillen som frågade om jag vill hänga med till sinclair och hänga lite, vilket jag såklart ville. Så vi åkte dit och hängde där ett tag...
Sen funderade vi på att åka till göteborg, så vi ringde runt ett tag, men det var ingen som hade tid... då kom vi på tanken att strömstadborna kanske ville ha oss.

Det ville dom, så vi raggade med oss rafael och begav oss till strömstad, där jag faktiskt (inte vad jag kan minnas) aldrig har varit.
Först hämtade vi upp en kompis till makrillen, sen åkte vi för att hämta en annan kompis till makrillen.
Sedan åkte vi fyra för att käka lite pizza.
Sen åkte vi runt och hade kul ett tag tills vi hamnade på ett spa för att därifrån åka hem. Så det blev en rätt lyckad roadtrip toalt ^^

NU sitter jag hemma och äter lite, sen ska jag nog snart sova.. är rätt trött..

KRAM på er
//katatusch

Youtube film

Ja, det här inlägget skriver jag mest för att jag skulle se om jag visste vad jag snackade om innan jag skrev till lina om hur man gör.. :P

MEN det är också en bra film ^^ dock med ett utdraget slut. men vad kan man göra? Jag filmade bara, var sjuk under den dagen vi klippte och visade filmen.

THE HUNT

New day, new room

HAHA! jag ska göra om mitt rum, eller jag ska göra iordning det.
En hylla ska bort, databord ska flyttas och det ska bli rent och snyggt.. egentligen är det min mamma som ligger på mig som fan om att jag ska göra det snyggare, vi har haft våra duster om att det rent faktiskt är mitt rum så jag bestämer. Men sen har vi kompromissat och ja... jag är rätt nöjd med planen faktiskt.
Sen när jag flyttar hemifrån så ska jag helt klart ha det annorlunda, men det kommer då.. då ska det bli svartborstat stål och glas för hela slanten. Beroende på hur lägenheten ser ut då förstås.

Imorn påbörjas vecka 4, då ska jag få mina kläder. beställt sjukt mycket.. vet inte om jag nämnt det tidigare (orkar inte läsa igenom tidigare inlägg) men jag freakade ut totalt i förrgår på h&m's hemsida och beställde totalt 14 artiklar. Det gick på totalt 2949:- lr nåt sånt. Så det blev rätt jävla billigt faktiskt, jag gillar h&m, sen släpper dom fashion against aids snart också då ska jag införskaffa mig ett linne som Ziggy Marley har designat. Inte endast för att han har designat det, utan mer för att jag ville köpa något där delar av vinsten går till aidsforskning och hans plagg var snyggast. Sen hade Rufus Wainwright ett snyggt linne också, men det hade inte varit snyggt på mig.

ja, men nu så ska jag käka lite pasta.... (som jag dock lät koka för lite och saltade för mycket.. -_- men man kan ju inte lyckas med allt)

//katatusch

Rätt... nöjd

Ja, så är det.. det har faktiskt hänt.. jag är rätt...nöjd just nu.
Jag vet inte riktigt vad som hänt.. var nere i en jävla svacka ett tag, mådde inte så bra psykiskt, hade sömnproblem.. men ikväll så är jag faktiskt rätt nöjd.

Uppdaterade min klädesgarderob igår, köpte en massa kläder. Vet inte hur ofta jag kommer använda dom, men dom var snygga och jag köper bara kläder när jag behöver nya. Nu exprimenterade jag också lite med fler färger.. ska testa lite grönt och gult tänkte jag... får se hur bra jag passar i det.
Får kläderna nästa vecka, kan knappt vänta. Det är trots allt rätt gött att köpa nya kläder, brukar inte ha pengar till sånt, men nu har jag en snäll farfar, och sådana gillar vi.

Annars har jag spenderat mycket av dagen med mamma vilket inte är alltför vanligt, men det var härligt.. vi satt och pratade om livet i ungefär en timme, lite mer.
Sedan såg vi på film tillsammans, och jag tror att det är delvis därför som jag är så nöjd idag.

Nu ska jag se på en till film.
KÄRLEK TILL ER ALLA <3  :D
//katatusch

Logiskt

Sitter här och nöter "petter feat säkert! - logiskt" och börjar tänka lite lätt över världen och framtiden.. som jag egentligen alltid gör, men nu är det lite extra sådär.
För nu har jag gått hemma i ett halvår.. måste hitta något att göra, har mitt band, men det är inte så tidskrävande.
Funderat på att starta eget, men vad? har pendlat från caféägare till manager och allt runtomkring. Hittar alltid något som hindrar mig, frågan är varför jag hittar saker som hindrar mig hela tiden.. Men nu har jag bestämt mig att läsa på om allt som en manager gör för att få en klar blid av vad som kommer krävas av mig.
Sen ska jag gå starta eget kurser hos skatteverket, så får vi se vad som kommer hända sen.

Jag har min plan om att gå från stockholm till uddevalla, den måste jag uppfylla också.. men där känner jag inget krav utan det är mer något som jag skulle tycka var häftigt.. kanske mynnar ut i att jag cyklar istället, får se helt enkelt.
För tänk så gött det skulle vara.. knappt ha någon kontakt med omvärlden, bara du och vägen, och kanske en kompis då. Jag har räknat ut att det skulle ta ungefär 7-8 månader. Men sen med mina mattebetyg så får vi ju se hur bra det stämmer.

hmm, andra tankar.. kärlek, har kommit lite till insikt där.. kan vara det svenska underbara vädret eller så är det bara så jag känner.. Jag vill vara singel ett bra tag nu, jag känner att man ser en massa folk som blir ihop runtomkring och på tv, överallt liksom.. så jag har tröttnat på kärlek.. utan att uppleva alldeles för mycket av den.
Sen vet man aldrig hur länge det håller... för som jag skrivit i ett senare inlägg "kärlek och logik går inte ihop"

Nu ska jag äta.. ha det bra!
//katatusch

Robyn


Okej, den här bloggen ska handla om mitt liv, och jag hade inte tänkt att ha med videoklipp... men jag såg det här och blev... ja, kär..
Om någon skivbolagsgubbe eller svt gubbe klagar över rättighetsproblem så får ni gärna höra av er innan ni stämmer skiten ur er. För det här är ingen revolutionär kamp, utan mer en hyllning till en grym artist.

SÖMNPROBLEM

Ja, då har jag sömnproblem igen.
Jag vet inte riktigt varför, det verkar som att vad jag än gör så har jag lika svårt för att sova... kan vara så att jag ligger och tänker för mycket på allt möjligt.
Såg ett inslag på svt om sömnproblem, att det ökar i åldersgruppen 16-24 och där är ju jag. Eftersom att dom hade med en sömnforskare så tänkte jag att jag äntligen skulle få lite hjälp... men det fick jag inte, jag fick bara reda på sånt jag redan visste, att man ska gå upp ur sängen, göra annat en stund, ha det svalt i rummet.. Allt det gör jag, men likt förbannat ligger jag där.. antingen så är det så att jag inte kan sova eller så är det så att jag vaknar jävligt tidigt och inte kan somna om.
För två dagar sedan så sov jag skitlänge, sen helt plötsligt så kunde jag inte sova... jag har nu en ny morgonrutin, kolla på vakna med the voice som går från 06.30 - 09.00... så tidigt är jag nästan aldrig uppe. Igår så var det för att jag först somnade vid 10.00 och vaknade vid 15.00, idag kollar jag på det för att jag vaknade 05.00 och inte kunde somna om. Det är inte så att jag är pigg, tro mig.. jag är skittrött.. men jag kan bara inte sova.
Det gick bra att somna igår så att då tänkte jag att  "fan vad nice, nu får jag en ordentlig sömn" eller, jag tänkte inte så när jag sov... för det vet jag ju inte, men jag tänkte så precis innan jag somnade.
MEN så vaknar jag på ett rätt fucked up sätt, jag drömmer att jag ser en ung pojke.. typ 14, 15 år som står och röker på..  sen så blir jag hög av röken, ser en svart bubbla brevid mig... tar på den... vaknar upp av att jag tar på mitt täcke. som är just svart/grått.

Sen ligger jag där och lyssnar på när mamma gör sig iordning för att gå till jobbet, försöker somna om.
Men jag vet inte, det kanske är just pga det faktum att jag vet om att jag har sömnproblem som jag accepterar det och inte riktigt kämpar för att somna. Nu känner jag att min fantasi tar stryk också för jag vet inte riktigt hur jag ska fortsätta det här, men det kanske räcker med det här.
Det här inlägget är nog mest för min skull, vet inte riktigt hur mycket ni bryr er om mina problem, men det är rätt gött att skriva ner lite då och då så man vet vad som pågår i ens liv, istället för att skriva memoarer när man är 50+ så har man sina blogginlägg.

SOV GOTT
//Katatusch - alldeles för tidigt.

RSS 2.0