Snö

image1

Det är verifierat, det är konfirmerat.. jag har sett det själv. Snön har äntligen kommit till Uddevalla, trots denna glada händelse så är jag inte riktigt glad. Det är en viss skillnad från när man var liten och såg den första snön, då var man direkt ute med sin pulka och lekde så snön yrde... nu är det mer så att man först måste ta på sig kläder, sen måste man äta mat och sen måste man kanske duscha så man inte ser så skabbig ut.
Vad hände med att bara springa ut? är detta första steget mot att bli gammal? Varför infinner sig inte samma glädje? Jag saknar den.. det gör jag, när man var ute och lekte tills tårna frös av utan att klaga. Nu börjar jag klaga så fort det är kallt och jag känner att mina tår blir kalla.
 Usch, jag gillar det inte.. jag vill inte vara påväg att bli gammal.

Tänk er det, jag är bara 18 och har redan åldersnojja, snart börjar jag väl klaga över ont i knäna och stela leder också. Steget därifrån till rullator är inte så stort.

MEN jag blev faktiskt glad när jag direkt såg snön komma, det var först när jag kom på "det här är ju Sverige" som glädjen började gå neråt. Att detta är Sverige betyder att denna snö snart kommer att smälta bort, att eftersom att det är snö nu så kommer den snö som egentligen skall komma i December utfinna sig.

Jaja. nu ska jag bara äta frukost, duscha och ta på mig varma kläder... SEN ska jag ut och leka i snön med min rullator.

//katatusch.blogg.se

dags igen

Jaha, nu var det ett tag sedan jag sist skrev.
Det är för att.... ja... det finns ingen direkt anledning, jag har inte haft lust helt enkelt.

ja, jag sitter och läser lite artiklar på aftonbladets hemsida. Fullt med folk som klagar och en hel del nyheter om kändisars liv som jag inte bryr mig ett skit om, men visst.. det finns om som gör det och dom ska ju också ha något att läsa och jag.. jag kan bara scrolla förbi eftersom min datormus har en scroller..

Det saknas civilkurage i Sverige.. det gör det.
Saknas förresten i hela världen... faktiskt
Jag blir förbannad när jag läser om t ex munkupproret i Burma, här har vi en befolkning som fredligt står upp emot en millitärregim, militären skjuter ner dom och vad gör resten av världen? Dom bara tittar på och skriver så som jag arga blogginlägg om det som pågår. Vi borde åka dit, svenska regeringen och omvärlden borde ta ställning. Hur kan vi kalla oss för demokrati när vi skiter i vad som händer i andra länder, när vi fyller nyheterna med nyheter om paris hiltons svenska pojkvän. Är det det vi ska vara stolta över om 100 år, att en svensk dejtade Paris Hilton.

Nä, jag uppmanar till en bojkott mot skvallerpressen som tar stora kliv in i våra liv!

//katatusch

RSS 2.0