För att

Det är som en enda röra där inne, där inne där man varken ser eller hör. Där man varken ber eller stör.
I ett land som är skapat av dårar för dårar har den med samvete på plats ingen plats, där ska man gömma sin åsikt om den inte passar in, där ska man gömma sig om man inte passar in. Är man för smart har man ingen plats, är man för dum har man ingen plats, man ska inte ifrågasätta, inte kritisera. Sitta i ett hörn och vara tyst medans man ser skuggan dra in över landet. En skugga som man vet hur man skall stoppa men låter bli för att "det säkert blir sol igen snart" för att man hoppas att man bara kan hålla käften i sitt hörn så försvinner all ondska.

Man hoppas att alla andra gör saker åt en, att man själv inte behöver göra något, att man kan klaga på det som är fel utan att ge förslag på vad som är rätt.
Att påpeka problem är något av det enklaste i vår snurrande jord, det finns så många fel, överallt, allt från grannen som lagar illaluktande mat till din kusin som är döende i cancer.

Så lätt att påpeka problem, att klaga, att sitta i sin soffa och ser på när världen snurrar runt och förbi en, man blir sur när inget går som man vill, men man gör inget åt det.
Hellre sitter man och klagar och klagar tills man blir blå i ansiktet. Det är så enkelt, det är så lätt. Klaga på monarkin, demokratin, teorin och insulin. Men frågar man hur problemen skall lösas så påstår man att man inte har makt, att man inte har ork, att det är andras jobb.

Att förutsätta att andra gör saker åt en är en filosofi som bara leder till drönande, apati och död.

hej hej
//katatusch

Kommentarer
Postat av: Coffee

Förväntar man sig att alla andra ska göra allt åt en blir ingenting gjort. Det blir en ond cirkel, till slut kan man inte ta tag i något själv, för man har glömt hur man gör.

2009-01-24 @ 17:39:32
URL: http://worldoffools.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0